Contacteer ons

Beroepsaansprakelijkheid

Wat is een verzekering Beroepsaansprakelijkheid?

Wat houdt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering in? U bent een starter of een ervaren bedrijfsleider? Uw accountant heeft het wel eens over een BA verzekering of beroepsaansprakelijkheid? Maar wat is nu een verzekering Beroepsaansprakelijkheid?

Aalst verzekering burgerlijke aansprakelijkheid

Wat is een verzekering Beroepsaansprakelijkheid?

De verzekering professionele BA dekt zowel de contractuele als de extra-contractuele aansprakelijkheid die het gevolg is van de uitoefening van een beroep. De doelgroep van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering zijn zelfstandigen (en vrije beroepen), kmo’s, grote ondernemingen,… die een in hoofdzaak intellectuele activiteit uitoefenen. Deze verzekering dekt de intellectuele dienstverleners tegen de gevolgen van hun activiteiten. Het gaat in het algemeen over activiteiten als adviesverstrekking en zuiver intellectuele dienstverlening: juridische beroepen, accountants, artsen en andere medische beroepen, architecten, IT-consultants, Projectleiders (bouw), … Wil jij meer weten of een verzekering Beroepsaansprakelijkheid afsluiten? Wij geven je vrijblijvend advies.

Welke schade dekt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Net als de polissen BA-uitbating en BA-producten of na levering, dekt de BA Beroep zowel de lichamelijke, materiële als immateriële schade (economische schade bijvoorbeeld).

Wie is verzekerd?

Een professionele BA-verzekering dekt de verzekeringnemer, dit is de onderneming of de zelfstandige zelf, voor hun aansprakelijkheid alsook die van de personen voor wie ze instaan.

Hoeveel kost deze verzekering? 

De premie wordt meestal berekend op basis van de omzet en vastgesteld op basis van de activiteit van de onderneming en de gekozen verzekerde bedragen. Meestal is er een franchise opgenomen in de polis, de hoogte ervan bepaalt ook mee de kostprijs van de verzekering.

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

De meeste professionals die actief zijn in gereglementeerde sectoren, zijn, hetzij wettelijk hetzij deontologisch, verplicht om een professionele BA-verzekering af te sluiten: advocaten, accountants, verzekeringstussenpersonen, artsen, architecten, landmeters-experten, reisorganisatoren en reisbemiddelaars.,…Een verzekering Beroepsaansprakelijkheid afsluiten, doe je bij Group Asekura.

Group asekura: jouw verzekeringsmakelaar in Aalst en omgeving

Voor jou als ondernemer is het van cruciaal belang dat je je verzekert voor de risico’s die relevant zijn voor je onderneming. Group asekura onderzoekt je (bedrijfs-)situatie en stelt de juiste verzekering burgerlijke aansprakelijkheid samen. Heb je nog een andere verzekering nodig? Of twijfel je nog aan het nut van een bepaalde bescherming? Neem snel contact op met Group asekura voor advies op maat.

Leopoldlaan 85, 9300 Aalst

Group asekura: een traditie in uitmuntendheid

Groeikansen, zekerheid en veiligheid. Asekura helpt je verder met een verzekering op maat.