Contacteer ons

Een groepsverzekering voldoende als aanvullend pensioen?

pensioensparen_700x350
Een groepsverzekering voldoende als aanvullend pensioen?

Een recente studie uitgevoerd door AG Insurance wijst erop dat een bijdrage van 3 procent in het aanvullend pensioen niet genoeg is om werknemers te voorzien van een adequaat pensioen. Dit is van groot belang voor de bijna 4 miljoen Belgen die actief of passief voor hun aanvullend pensioen sparen via hun werkgever. Voor veel werknemers zijn de bijdragen nog steeds beperkt, soms minder dan 1 procent van het loon. Dat is een pak minder dan de ambitie van de regering van een bijdrage van 3 procent voor alle werknemers. Maar zelfs die 3 procent volstaat lang niet om de levensstandaard op pensioenleeftijd te kunnen handhaven, becijferde AG Insurance.

Uit het onderzoek blijkt dat geen enkele inkomensgroep met de huidige gemiddelde bijdragen in het aanvullend pensioen een vervangingsratio van 70 procent of meer haalt. Ongeveer 75 procent van de onderzochte groepsverzekeringen werken met een vaste bijdrage, variërend van gemiddeld 2,7 procent voor de laagste lonen tot 7,9 procent voor de hoogste lonen. Zelfs de hoogste lonen halen gemiddeld minder dan 50 procent vervangingsratio.

Als werkgever is het daarom van cruciaal belang om goed geïnformeerde beslissingen te nemen over de bijdragen en de keuze van pensioenplannen om de werknemers te voorzien van een solide en toereikend pensioen. Het vinden van de juiste pensioenadviseur is hierbij van groot belang. Een professionele pensioenadviseur kan helpen bij het vinden van de beste opties voor jouw bedrijf en kan begeleiden bij het opzetten en beheren van het pensioenplan en de groepsverzekering.

Bij Asekura staan we klaar om jou te voorzien van het beste pensioenadvies en te helpen bij het opzetten van een solide groepsverzekering. Met onze uitgebreide kennis en expertise in pensioenplanning en groepsverzekeringen kunnen we jouw bedrijf helpen om de juiste beslissingen te nemen en werknemers te voorzien van een adequaat pensioen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.