Contacteer ons

Aanvraag tot inschrijving van voertuig categorie L?

Inschrijvingsaanvraag
Aanvraag tot inschrijving van voertuig categorie L?

Heb je net een keuring motorfiets laten doen om deze te mogen verkopen? Ben je op zoek hoe je de aanvraag tot inschrijving van voertuig categorie L kan bekomen? Wist je dat je een verplichte keuring moet laten doen voor voertuigen categorie L vanaf 2023? Meer informatie vind je via dit nieuws.

Gegevenscontrole voertuig categorie L

De gegevenscontrole van het betreffende voertuig categorie L kan enkel in gespecialiseerde postkantoren gebeuren.  Normaal moet je als verkoper naar het postkantoor gaan om het document ‘aanvraag tot inschrijving van brommer/moto’ te bekomen .

Je moet met je inschrijvingsbewijs (indien niet meer in bezit dan attest van verlies Politie en eventueel ook de gelijkvormigheidsattest) naar Bpost.
Bpost zal vervolgens het originele inschrijvingsbewijs (of politieattest) ongeldig maken.

Document ‘Inschrijvingsaanvraag’

Als verkoper krijg je van Bpost daarop volgend het document ‘Inschrijvingsaanvraag’ mee. Dit document ‘Inschrijvingsaanvraag’ geef je aan de koper samen met het document inschrijvingsbewijs (of politieattest) dat ongeldig is gemaakt !

De koper bezorgt de documenten (inschrijvingsaanvraag + ongeldig inschrijvingsbewijs of politieattest en eventueel ook de kopie gelijkvormigheidsattest) aan de makelaar.

Uitzonderingen

Deze nieuwe procedure geldt niet voor voertuigen die voor het eerst ingeschreven werden vóór 18/07/2002  (als er nog geen inschrijvingsbewijs uitgegeven is na 18/07/2002), voertuigen met een gepersonaliseerde nummerplaat, geïmporteerde voertuigen en voertuigen die betrokken waren bij een ongeval.

Heb je vragen over de aanvraag tot inschrijving van voertuig categorie L? Neem vrijblijvend contact met ons op via deze link.