Contacteer ons

Rechtsbijstand voor het gezin: wat kan het voor u betekenen?

Rechtsbijstand voor gezinnen
Rechtsbijstand voor het gezin: wat kan het voor u betekenen?

Onze samenleving wordt er niet eenvoudiger op. De ongeziene snelheid waarmee alles evolueert, brengt ook allerlei risico’s met zich mee. De juiste rechtsbijstand voor uw gezin neemt alvast enkele zorgen van uw schouders. Iedereen heeft immers recht op een veilig, zorgeloos leven. Een leven waarin de risico’s beperkt blijven.

Wanneer hebt u rechtsbijstand nodig?
De kans dat u ooit met een juridisch geschil te maken krijgt, is reëel. U en uw gezin leven niet in een cocon. U werkt, geniet en leeft. Maar soms gaat het fout. Vroeg of laat krijgt u te maken met fysieke, materiële of mentale schade. Wat is nu rechtsbijstand en wat kan het voor u betekenen?

Dat hangt af van de situatie. Er zijn vier grote categorieën:

  • Een ongeval met de auto is snel gebeurd. Met een schade groot of klein: denk aan een kras op de parking of een serieuze aanrijding op weg naar uw vakantiebestemming. Maar ook andere problemen zoals een fout van uw garagist vallen onder deze noemer.
  • De woning is de trots van iedere Belg. Maar zowel huurders als eigenaars krijgen al eens te maken met beschadigingen, onrechtvaardige vergoedingen of discussies met de expert van de brandverzekering.
  • Uw privéleven is heilig. En terecht. Toch loopt het soms mis. Denk aan een medische fout, een twist om de erfenis van een dierbaar familielid of misschien een onverwacht ontslag.
  • Het leven is prachtig, zeker buiten. Maar we leven in 2018. Een groot deel van ons dagdagelijks leven speelt zich af op een of ander scherm. Ook online loert een risico vaak om de hoek. Denk aan privacyproblemen, cyberpesten of problemen met online aankopen.

Juridische bijstand gezinnen

Hoe gaat het nu precies in zijn werk?

U en uw gezin hebben rechten. Met een rechtsbijstand staat u er niet alleen voor. Hoe gaat het nu precies in zijn werk?

  • U bezorgt ons eerst alle noodzakelijke gegevens over het ongeval, de schade of het probleem. We bekijken samen met u waarop u concreet recht hebt. Vaak zal dat een vorm van schadevergoeding zijn.
  • Wij leggen die voor aan de tegenpartij. Gaat zij akkoord? Dan is de zaak zo goed als afgehandeld. Is dat niet het geval, dan kunt u uw eisen voorleggen aan een advocaat. Hij of zij zal uitmaken of de schadevergoeding gepast is. Zo ja, dan gaan wij opnieuw onderhandelen met de tegenpartij.
  • Zo niet, dan stappen we met u naar de rechtbank. Wij helpen u bij het kiezen van de juiste advocaat. Uw rechtsbijstandsverzekering betaalt bovendien ook de erelonen van deze advocaat. Gelukkig komt het meestal niet zo ver!

Op zoek naar meer info en concrete voorbeelden? Surf naar www.thelegalvillage.be  Als verzekeringsmakelaar zoeken wij graag samen met u de ideale formule uit, zodat u op beide oren kunt slapen.